Monday, July 27, 2009 By: DAMAI IMPIAN D'BANGI

... Tom ku yang comel...

hai.. inilah satu-satunya kucing kesayangan kami sekeluarga. Nama diberi Tom. Lahir dibawah
rumpun pandan dibelakang rumah saya.



Seksi tu...

Ada tiga ekor, dua ekor adik-beradik tom hitam legam. Cuma dia yang paling menyerlah. Lain dari yang lain. Bulu lebat, ekor kembang.


Hujung ekornya pula berwarna putih bak putik kapas macam dalam kartun 'Tom&Jerry' tu. Tom ni baik, tak suka kacau orang makan dan mulut tom tak bising. Suka buat aksi pelik-pelik masa tidur. Cuma satu je problem dia..



Suka sangat cakar sofa aku yang mahal tu. Habis berbulu-bulu. Konon nak exercise. Dia ingat batang pokok ke?. Terjerit-jerit la aku menghalau dia. Marah-marah sayang. Kitaorang jaga Tom tak banyak pakai duit pun. Tak payah 'vaccination', 'groomming', ubat kutu, pelebat bulu, ntah ape2 lagi.





Tom ni natural beauty jer. Tapi tom mmg tak suka makan nasi. Tom cume suka Whiskas yang lembut tu dengan snek yang biji2 tu. Tang makan je yang western. Itupun tak boleh menu yang sama. Mesti tukar hari2 dia punya menu. Sekali seminggu mesti nak pekena juga ikan rebus.















Tom tambah aksesori bulu-bulu kat sofa kitaorang.

3 comments:

nurul izzaty [nizaty] said...

he3~~
sooo cute la kit nih..

NUR SAKINAH BT NOORDIN said...

tom sungguh comel!
muah!

ashley said...

ooo dah mula menulis cik kak nih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...