Friday, December 3, 2010 By: DAMAI IMPIAN D'BANGI

Ke MAHA 2010 lagi....?




Esok Sabtu 4 Dec 2010 - en asben janji nak meronda MAHA Serdang sekali lagi untuk kali kedua. Nak kata suka sangat...biasa-biasa jer, nak kata tak nak ikut...hati cam teringin jer. Kalau nak ikut en asben pesan, mesti bertolak pagi-pagi. Lewat dari pukul 9.00 pagi, bye..bye selamat tinggal romeo..!


Alahai... pakcik ku sayang, jauh sangat ke Serdang dari Bangi ni..sampai kelangkabut takut MAHA tu hilang dari muka bumi. Relaks la bro...
En suami bilang...tak kuasa menunggu orang pompuan bersiap, leceh..pegang sana pegang sini, touch up sana touch up sini...lembab punya hal, tak pasal-pasal kena parking jauh beribu-ribu kilometriko...kang orang pompuan juga yang mula komplain penat la, jauh la, tak tau cari parking la...bosan. Esok mesti cepat. Kalau dulu masuk lalu pintu dua, esok dah plan nak masuk lalu pintu satu.


Aku dah pesan sejak balik dari operasi pertama meninjau MAHA hujung minggu lalu. Kali kedua nanti jom kita pergi naik motor. Mudah, simple dan romantik gitu. Terbayang-bayang saat dia ketawakan aku kononnya tak sesuai naik kapcai @ scooter Honda kecik yang ado. Naik Harley Davidson baru sesuai dan bersemangat dia nak bonceng aku kat belakang. Baru ada class gitu. Ek eleeeh...nyampah..!


Sekarang aku tujuk gambar suruh dia pilih, mana satu motorsikal terbaik yang paling sesuai untuk bonceng aku di belakang dia masa pergi MAHA esok pagi. Paling pasti..sudahnya naik kereta jugak sebab tak pasal-pasal aku terdengar teriakan yang nyaring dari kanak-kanak comel kat belakang aku...
Mak ayah nak pergi MAHA eh esok...nak ikuuuuuuuuut...! Hoi..! Tak serik-serik ke korang haaa...! Potong stim betul. Bagi la mak ayah berdua-duaan berdating...kacau daun..!

4 comments:

nottingham said...

best ke pergi MAHA tu? saya yang kerja kat UPM tu pun tak pernah lagi pergi ke MAHA. Biasanya jam habis kalau MAHA. nasib baik fakulti saya belah luar tu je!


beli apa kat MAHA?


naik motor tu yang tak tahan!!

kakpah said...

wei rajin nyer....
kirim beli telo asin hahaha..

DAMAI IMPIAN D'BANGI said...

Dr Notts,

Pergi MAHA tu ok la tp penat..setahun sekali katakan, yg penting dpt exercise jln kaki., sementara kuat lg nih.. tak beli ape2 pun setakat jamu mata dan makan2 bila lapar..tak leh naik motor jugak sbb ada bebudak menyibuk nak ikut..he..

DAMAI IMPIAN D'BANGI said...

K.Pah, sesaja ni..temankan org sebelah..kang dia boring lak jalan sesorang..suami ajak pergi kena le ikut..kang dia ajak org lain, meraung satu Bangi..! he..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...